четверг, 31 января 2008 г.

САМО ДА ТИ КАЖАМ - ВИЛИЈАМ КАРЛОС ВИЛИЈАМС

Ги изедов
сливите
што беа
во ладилникот

и кои
веројатно
ги чуваше
за појадок.

Прости ми
беа вкусни
толку слатки
и толку ладни.

Препев од англиски: Емил Ниами

Комментариев нет: