пятница, 1 февраля 2008 г.

ЦРВЕНАТА КОЛИЧКА - ВИЛИЈАМ КАРЛОС ВИЛИЈАМС

многу нешта зависат
од

една црвена количка
која

сјае од дождовната
вода

покрај белите ни
кокошки.

Препев од англиски: Љупчо Петрески

Комментариев нет: