пятница, 1 февраля 2008 г.

СИНА ТЕТРАТКА - ДАНИИЛ (ИВАНОВИЧ ЈУВАЧОВ) ХАРМС

Си бил некој лисест човек, кој немал ни очи, ни уши. Тој немал ни коса, така што условно го нарекувале лисест.
Тој не можел да зборува, зашто немал уста. Немал ни нос.
Тој немал дури ни раце и нозе. И стомак немал, и грб немал, и 'рбет немал, никакви внатрешни органи немал. Ништо немал! Така што не се знае за кого станува збор.
Подобро тогаш да не зборуваме за него повеќе.

Превод од руски: Емил Ниами

Комментариев нет: