пятница, 1 февраля 2008 г.

ЈАС И КУЧИЊАТА – ХРИСТО ПЕТРЕСКИ

Три големи кучиња сонував
Многу беа кротки
Од устата крвава пена им течеше

Ги повикав во дворот
Ги нахранив
Оздравеа

Кога се разбудив
Ги немаше

Не знам дали јас или тие
Ме оставија

Комментариев нет: