пятница, 1 февраля 2008 г.

БАФАЛО БИЛ – ЕДВАРД ЕСТЛИНГ (И. И.) КАМИНГС

Бафало Бил што
цркна
порано
јаваше мазен сребрен
пастув
и скрши едендватричетирипет гулабитукутака
Боже

тој беше убав маж
и она што сакам да го знам е
како го сакаш твоето синооко момче
Господине Смрт

Препев од англиски: Љупчо Петрески

Комментариев нет: