пятница, 1 февраля 2008 г.

ТИ И ВИЕ – ПЈОТР КАПКИН

“Ти” ни велат нам, и ние велиме “Ти”, кога меѓу нас постои невидлива согласност: обајцата се сметаме за добри или обајцата нé сметаат за лоши.
“Вие” е друга работа. “Вие”, “добар ден” значи “Вие”. Јас знам дека во Вас има двајца: добар и лош, јас сум објективен и Вие сте објективен.
“Вие” - симнувам капа.
“Вие” - симнувате исто така.

Превод од руски: Костадин Голаков

Комментариев нет: